Om oss

Funderar du på att skaffa hund? Har du en hund – men vill få ut mer av er relation? Den här sidan ska fungera som en ren informationssida om hundar. Vi vill dela med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper om människans bästa vän och genom dessa skapa bättre hundägare.

Att äga en hund kräver uppoffringar. Hunden ska alltid gå först och du måste se till att alla de behov som din hund har blir uppfyllda: rätt kost, rätt motion, rätt stimulans – genom lek, exempelvis – och rätt typ av social träning. Det handlar om en resa där du ständigt kan förkovra dig och hitta nya saker att testa i ditt hundägande. Vi vill bidra till er – din och hundens – resa tillsammans.

Här kommer vi att titta närmare på olika raser och beskriva för- och nackdelar med dessa. Vilken hund fungerar i en stadsmiljö – och vilken hundras bör helst leva lite på landet? Vi kommer även att ge tips om hundfoder och gå igenom hur man ska tänka gällande detta. Här kommer vi även att beröra det faktum att även en hund kan bli sjuk och skadad. Hur mycket kostar en veterinär och finns det någon försäkring som rekommenderas?

Utöver hundar så kommer vi även att skriva lite om andra djur och ge tips om allt från katter, grisar, hästar, marsvin och exempelvis kossor. Vi vill skapa en sida för alla som älskar djur. Välkommen!