Kategorier
Valpkurs

Trygg valp med valpkurs i Göteborg

Grattis till en ny bästa vän! En hund är den bästa vän man kan ha. Nu är det ditt jobb att se till att hunden mår bra och lär sig hur världen fungerar. En valpkurs i Göteborg är bästa vägen.

När vi köper en hund är det en del saker som så att säga kommer med på köpet. Villkorslös kärlek är en. Ansvar är en annan. Motion och rutiner en tredje. Att ta hand om och uppfostra en hund ända från valpstadiet är både väldigt roligt och ibland utmanande.

För hunden ska du vara ledaren och det betyder att alltid ha valpens bästa i åtanke. Vänlig men konsekvent uppfostran är det som gäller vilket inte alltid är det lättaste – i alla fall inte konsekvensen. En hund vill kunna lita på dig och lyda dig.

Vad en valpkurs kan bidra med

Uppfostran av valp är något som ständigt pågår. Likheten med att uppfostra barn är ofrånkomlig. Vi är inte alla födda med inneboende kunskaper om hur det hela ska gå till. Därför är en valpkurs ofta till stor hjälp när du och din hund tillsammans lär er att bli en flock.

Valpens första kunskaper på valpkursen är enkla och tydliga. Du ska vara valpens främsta fokus. Det är grundläggande att din hund får lära sig att komma på inkallning, hälsa på personer och hundar på rätt sätt och hålla kontakten med dig. När grunden är lagd kan man bygga vidare, men utan grund finns stor risk att felaktiga beteenden cementeras. Läs mer om valpkurs på denna sajt: valpkursgöteborg.se