Kategorier
Valpkurs

Valpkurs i Stockholm för hund och ägare

Inte bara valpar behöver en valpkurs i Stockholm. Nej, de som är nyblivna hundägare behöver det minst lika mycket. Det handlar om samarbete och det handlar om en fungerande vardag.

För en alldeles nybliven valpägare kan vardagen i början kännas lätt överväldigande. Jo, alla förstår att en liten valp har mycket energi och lek i kroppen – men såhär mycket? Hundar är olika, raser är olika, och både vovvar och vovveägare behöver lära sig saker.

Familjen eller ägaren är hundens flock och man behöver alltid utgå från detta. En valpkurs hjälper alla med att få in rutiner och regler som är användbara livet ut. Att gå i koppel, att komma på inkallning och liknande är grundläggande färdigheter. Att lära i grupp ger social träning som också den är värdefull.

En valpkurs är inte första inlärningstillfället

En liten valp är en nyfiken varelse, programmerad för nya lärdomar. Vänlig och kärleksfull vägledning är A och O för en trygg och glad hund som trivs med sin roll i flocken. Familjen är allt och matte eller husse måste finnas tillhands för att ge trygghet och mat och se till att hunden får tillräckligt med vila.

Valpkursen ger oerhört mycket kunskaper som är användbara i vardagslivet. Det slutar inte heller där. Under kursens gång lär man känna andra hundar och ägare som kan utgöra vänner för ägaren och lekkamrater för valpen. Det är viktigt att umgås med olika stora kamrater med skiftande lynne.

En valpkurs i trygg miljö ger din hund fördelar inför framtiden.